POSUŠENA ZELENJAVA IN ZAČIMBE

Zelenjava in začimbe

Začimbe in suha zelenjava sta nepogrešljiva dodatka hrani, saj ustvarjata harmonijo okusa, vplivata na barvitost hrane in privlačnejši izgled.

Začimbe in suha zelenjava sta nepogrešljiva dodatka hrani, saj ustvarjata harmonijo okusa, vplivata na barvitost hrane in privlačnejši izgled.

1. ZAKAJ POSUŠENA ZELENJAVA

  • Ker je zdrava, saj pri sušenju ohranja vse svoje naravne lastnosti, posušena zelenjava pravzaprav vsebuje več hranilnih snovi, vitaminov,
       mineralov ter drugih biološko pomembnih sestavin kot sveža.
  • Ima enak, oziroma še boljši okus od sveže
  • Ima na suhem in hladnem prostoru bistveno daljši rok trajanja od sveže (do 18 mesecev od dneva pakiranja)
  • Poenostavi pripravo hrane in, kar je dandanes najpomembneje, prihrani čas priprave, saj ni potrebno pranje, lupljenje, sekljanje…
  • Ni zahtevna za uporabo, saj se odmerja v razmerju 1 : 10 napram sveže zelenjave (na primer: 1 kg suhe čebule nadomesti 10 kg sveže čebule)
  • Ker je nepogrešljiva pri zagotavljanju Haccp sistema-merjenja temperature, pokvarljivosti, odpadki.

2. ZAČIMBE

Z dišavnimi snovmi jedem izboljšujemo in spreminjamo okus in vonj. Aromatični dodatki zbudijo tek in poživijo delovanje prebavil. Začimbe prihajajo večinoma iz tropskih krajev in so po okusu in vonju izrazitejše, nekatere celo pekoče. Za začimbe uporabljamo tudi plodove in semena drugih rastlin, npr. brinove jagode, janež…Kot prave začimbe oziroma dišavnice nam služijo tudi nekatere zelenjave, najpogosteje čebula, česen, paradižnik, paprika, peteršilj in drugi. 

3. SEZNAM IZDELKOV

Vsi naši izdelki so vključeni v Seznamu izdelkov, kjer so navedene vrste pakiranja ter neto teža izdelkov. Pakiranja so prilagojena tako končnim uporabnikom kot trgovcem ali gostincem.

Seznam izdelkov